22 mai, 2024

EDUCAȚIE RUTIERĂ

Ministerul Educației a lansat, pe website-ul propriu, o secțiune dedicată educației rutiere:  AICI 

Secțiunea conține, la acest moment, trei ghiduri de educație rutieră realizate de Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General al Poliției Române, destinate ciclurilor de învățământ primar, gimnazial și liceal. 

Secțiunea va fi completată și cu alte resurse educaționale deschise ce vor fi transmise Ministerului Educației de către organizații neguvernamentale cu activitate relevantă în domeniu și/sau de unități de învățământ preuniversitar care, prin activitățile desfășurate, au creat astfel de documente ce pot fi puse la dispoziția elevilor și a profesorilor

14 mai, 2024

MEMENTO

 Concursurile lunii MAI:

23 mai - Proiecte de mediu - Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, ora 14.00

24 mai - Sanitarii pricepuți - Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, ora 9.45- Vă rog sa vă înscrieți pe platformă, dar să-mi transmiteți și în privat.

25 mai - Prietenii Pompierilor - Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, ora 9.00 

Recomandări: ALEGERILE EUROPENE DIN 2024

Parlamentul European oferă diverse resurse pentru a vă ajuta să aduceți Europa mai aproape de elevi într-un mod interactiv.    Aici    găsiți lecții active, module tematice, seturi de instrumente pedagogice și materiale audiovizuale pentru a discuta despre subiecte europene relevante, pentru a anima dezbateri și pentru a lucra cu elevii prin joc.

ALEGERI EUROPENE 6-9 IUNIE 2024 SET DE INSTRUMENTE EDUCAȚIONALE

Concursul Național de creație literară și artistică „Scrisori de mai” ediția a IX-a, 2024


Tema concursului – SCRISORI DE MAI –
 Ilustrarea unei scrisori originale cu câteva elemente de structură impuse.
Concursul se adresează elevilor din ciclul primar, gimnaziu, liceu, înscriși în instituții formale și nonformale din România, Republica Moldova și din Diaspora românească.
Creațiile literare, artistice sau digitale complementare pot fi: individuale sau colective.
CALENDAR:
- Lansarea proiectului și popularizarea concursului: 8 – 14 mai 2024;
- Înscrierea participanților/ Realizarea și trimiterea lucrărilor: 14 mai – 24 mai 2024;
- Evaluarea Scrisorilor de mai: 25-28 mai 2024;
- Anunțarea clasamentelor: 29 mai 2024;
- Premierea câștigătorilor/ Conferință/ Lectură publică Leo Butnaru/ Prezentarea volumului La lumina punților ce ard, Editura Charmides, Bistrița, 2023/ Lansarea revistei Mișcarea literară nr. 1/ 2024, cu un dosar de autor dedicat poetului invitat/ Interpretări (teatru liric) – Trupa „Face oricine ce vrea”/ cercul „Micii blandieni bistrițeni” de la Palatul Copiilor Bistrița: 30 mai 2024 la Biblioteca Județeană Bistrița-Năsăud, respectiv 31 mai 2024 la Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu din Bistrița.

Regulamentul integral al concursului

08 mai, 2024

Concurs județean ,,ÎNTINDE MÂNA, PRIETENE” (Domeniul educaţie civică, voluntariat- proiecte caritabile) EDIȚIA a 8-a, inclus în CAEJ 2024, poziția 31

 Formular de înscriere

Regulament concurs

ŞCOALA ALTFEL - CAMPIONII! - ediţia a 9-a, 2024

 Dragi colegi,

Asociaţia pentru Educaţie şi Formare "TopFormalis" din Oradea şi partenerii săi organizează concursul cu tema:

ŞCOALA  ALTFEL - CAMPIONII! - ediţia a IX-a, 2024

Concursul face parte din proiectul cu acelaşi nume inclus în Calendarul Activităţilor Educaţionale Regionale și Interjudețene, cod CAERI 149.

   Scopul Concursului este reprezentat de promovarea modelelor de bună practică în domeniul educaţiei non-formale implementate de şcolile din toate judeţele țării prin intermediul activităților extracurriculare.

Pentru participarea la acest concurs nu se percepe nici o taxă!

Important! La acest concurs pot participa toţi profesorii care au organizat activităţi extracurriculare în anul Școlar curent, indiferent dacă acestea au fost organizate în cadrul Programului „Școala altfel”, „Școala verde” sau în orice alt program, cu condiția să nu fi fost finanțat / premiat la alte concursuri!

Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe blogul http://topformalis.blogspot.ro/ sau de pe pagina GoogleClassroom pe care o puteti accesa folosind codul ill6rgb. 

De asemenea, vă invităm să urmăriți cele mai importante activități ale Asociației pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea pe canalul propriu de YouTube. În acest sens, cea mai recentă postare - https://www.youtube.com/watch?v=rqrB02jtIZ4

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare! 

 VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG LA UN NOU EVENIMENT MARCA TOPFORMALIS!